top of page

Ons team

Het Toverbos-team werkt al van bij het prille begin samen. Elk van onze medewerkers heeft al jaren ervaring in het werken met kinderen en we vormen ook een hechte, fijne groep. Want een goede werksfeer is dé sleutel tot een aangenaam klimaat in een kinderdagverblijf. 
Sofie.jpg
Sofie Smets

Sofie richtte in 2010 Het Toverbos op, vanuit het idee dat er nood was aan flexibele kinderopvang in Arendonk. Sofie  heeft samen met Tom een nieuw-samengesteld gezin met 5 kinderen. Zij is coördinator van Het Toverbos en geeft daarnaast ook workshops rond opvoeding, communicatie, zindelijkheid,...Sinds 2020 is ze ook de bezieler en kinderopvangcoach bij de Toverbos Academie, een online leerplatform voor professionals in de kinderopvang www.toverbosacademie.be.  Sofie rondde in 2019 met grote onderscheiding de bacheloropleiding Pedagogie van het jonge kind af aan de Arteveldehogeschool in Gent. Nu volgt ze nog een master Educational Needs in Eindhoven als werkstudent.

Ze houdt van geitjes, Whitney Houston, eet graag frieten en heeft een hekel aan gehakt.  

Stephanie.jpg
Stephanie Meeus

Stephanie studeerde in 2013 af als kinderbegeleider en werkt sindsdien in Het Toverbos.  Zij is onze jongste medewerker en helemaal gek van Mickey Mouse. Stephanie woont samen met Jordi en werd in september 2019 mama van Mathies. Haar lievelingseten is pasta à la Stephanie, met kip, kruidenkaas en spinazie.  

Jorik.jpg
Jorik Stessens

Jorik was al een aantal jaren onze vaste vakantiewerker en vanaf oktober 2020 is hij vast in dienst. Aan het HIVSET in Turnhout volgde Jorik een 7e jaar kinderbegeleider, een voortzetting van zijn middelbare school opleiding.   Hij is onze jongste collega en een kei in zijn vak. Jorik komt met de fiets van Oud-Turnhout, tenzij hij de brommer van zijn broer mag lenen.

Eva.jpg
Eva Lasters

Eva woont met haar vriend in Schoonbroek, samen bouwen ze hun droomhuis.  In dat huis moet er zeker plats genoeg zijn voor Eva's verzameling knutselmateriaal en voor alle geweldige projectjes die Eva al maakte voor in de opvang. Zie je in Het Toverbos een kartonnen doos met zelfgebouwde sterrenhemel met kerstlichtjes: komt dus uit Eva's stock!

IMG_7219.jpg
Valérie Smets

Valérie is sinds 2012 teamverantwoordelijke en begeleider in Het Toverbos.  Ze startte in 2020 de opleiding bachelor pedagogie van het jonge kind aan de KdG, als werkstudent.  Samen met Tuur en dochter Lily - die in Het Toverbos ALTIJD in het buitenbedje slaapt!- woont ze in hun droomhuis op de buiten, in Arendonk.  Zon, regen of wind: Valérie komt elke dag met de fiets naar Het Toverbos. Ze houdt van het buitenleven, beleven en ontdekken.  Valérie is een echte keukenprinses, ze kookt graag vers, gezond en biologisch. Geen dag zonder groene thee,  maar geitenkaas... dat hou je best ver uit haar buurt.

Joke.jpg
Joke Meynendonckx

Joke werkt als sinds 2010 in Het Toverbos en is dus onze ancien.  Toneel spelen is een van haar passies, ze schitterde al in een aantal producties van 't Souffleurke, maar de laatste jaren heeft ze hiervoor minder de tijd door haar groeiende gezin. Joke woont in Arendonk samen met Cis en hun 3 kinderen.  Haar jongste dochter Stien komt gezellig met mama mee naar Het Toverbos.

Nina.jpg
Nina Van Herck

Nina startte destijds als vervanging tijdens de bevallingsrust van een collega en is sindsdien een vaste waarde in Het Toverbos. Zij heeft naast een diploma begeleider in de kinderopvang ook een koksdiploma. Handig in Het Toverbos, maar ook voor haar partner Peter en hun dochter, die kunnen smullen van haar heerlijke rijstpap en lekkere gerechten. 

Inge.jpg
Inge Daems

Inge kookt voor ons de heerlijkste maaltijden en houdt de ruimtes netjes schoon.  Als je denkt dat Inge alleen maar saaie groenteprakjes brouwt, heb je het mis! Inge is een topkok die de lekkerste combinaties uit haar koksmuts tovert, waar onze kinderen graag van smullen (en wij eigenlijk ook).  Wist je dat Inge heerlijke taarten bakt?  Wij wel, ha!

Britt.jpg
Britt Frederickx

Britt is sinds 2019 bij ons, eerst als vervanging tijdens een zwangerschap van een collega en nu een vaste waarde in ons team.  Samen met Michiel heeft Britt twee zoontjes.  Ze komt ook vaak met de fiets, het is dan ook maar een paar straten ver van bij haar thuis.    

Eén van Britt's favoriete boeken is 'Niet aan Kind en Gezin verklappen, van Hanne Luyten.  Maar niet voortzeggen, he!

Boy springen in het water
Dieter Meeus

Dieter liep via VIBO Het Kasteelpark in Oud-Turnhout al sinds 2016 wekelijks stage bij ons. Nu maakt Dieter deel uit van ons vast team en komt hij twee keer per week helpen in de peutergroep, een moment waar de kinderen enorm naar uit kijken, want Dieter brengt altijd leven in de brouwerij!

Schermafbeelding 2021-08-02 om 10.53.39.png
Sien Geenen

Sien liep wekelijks stage in Het Toverbos sinds 2019 en maakt nu deel uit van ons vast team medewerkers.  Ze vindt het geweldig om in de babygroep de baken van rust te zijn en speelt graag mee met de baby's op de mat.  Basketbal is Sien's favoriete hobby en bakken en knutselen doet ze ook graag.  Pizza is haar lievelingseten.  Sien komt altijd met de fiets, van zonnig weer wordt ze goed gezind!  

bottom of page