Ieder kind is uniek.

Kinderen zijn krachtige wezens.  Ze weten en kunnen ontzettend veel, het zijn geboren onderzoekers en zijn enorm leergierig.  Kinderen gaan graag op ontdekking, ze zijn constant bezig met het leren begrijpen van de wereld om hen heen.  In Het Toverbos geloven we in de kracht van elk kind en willen we hen de ruimte en de mogelijkheden bieden om te bouwen aan hun eigen identiteit.  Door hen zelf te laten ontdekken, hen zelf dingen te laten doen , hen door omgang met anderen zichzelf en de wereld beter te leren kennen.  Binnen een geruststellend kader van ritme en regelmaat en met de warme ondersteuning van een team met jarenlange ervaring, kan elk kind zich vrij ontplooien.  Zo worden hier mee de fundamenten gevormd van hun eigen 'ik', hun eigen persoonlijkheid.

In Het Toverbos hechten we veel belang aan een huiselijke sfeer, een warm contact met de ouders, ruimte voor buitenspel en  het welbevinden van elk kind. Diversiteit is ons erg genegen, daarom bieden wij opvang aan alle kinderen van 0 tot 12 jaar, zonder uitzondering. In Het Toverbos is iedereen welkom.  

Ben je op zoek naar opvang?  Neem gerust contact met ons op, wij bekijken graag samen met jou of Het Toverbos aansluit bij jouw visie.

Sofie Smets, coördinator

Bachelor in de Pedagogie

Onze troeven:

Aandacht voor jou

Het contact met ouders vinden wij enorm belangrijk.  We nemen graag de tijd voor een uitgebreid gesprek, om te bekijken of Het Toverbos aansluit bij jouw visie. Maak een afspraak! 

Diversiteit

Bij ons is iedereen welkom!  Wij besteden bijzonder veel aandacht aan diversiteit en streven naar zo divers mogelijke groepen. Onze opvang moet een afspiegeling zijn van onze maatschappij, vinden we. Daarom is er bij ons plaats voor iedereen. Ook kinderen met een beperking kunnen in Het Toverbos terecht.

Kleinschalig

In Het Toverbos is er plaats voor maximum 24 kinderen per dag.  Er is een baby- en een peutergroep, met vaste begeleiders. In de vakantie is er een aparte groep voor de schoolkinderen. 

Professioneel

Ons team werkt al jarenlang samen: 5 gediplomeerde kinderbegeleiders met heel veel ervaring.  Coördinator Sofie voltooide in 2019 nog een bacheloropleiding Pedagogie van het jonge kind en ook de begeleiders volgen regelmatig bijscholingen. Hierdoor ben je verzekerd van een professionele aanpak.

Huiselijk

Wij zijn gevestigd in een woonhuis en hebben bewust heel wat huiselijke elementen behouden. Wij streven naar opvang zoals thuis, maar dan met meer... Koken doen we in onze eigen keuken, vers, met biogroenten van Groentegeweld en met oog voor allergieën en intoleranties.

 

Wist je dat onze deurbel op kinderhoogte hangt? 

Flexibel

Flexibiliteit is hét sleutelwoord in Het Toverbos.  Wij begrijpen dat het als jonge ouders niet makkelijk is om alles geregeld te krijgen. Wij willen samen met jou bekijken welk opvangschema voor jou het beste uitkomt. En als de vaste maandagoppas volgende week toch onverwachts niet kan? Dan vraag je gewoon een extra opvangdag aan.  Zo eenvoudig kan het zijn.